Què ens porta el nou any 2020? Aquests dies diferents pronosticadors avisen i anuncien noves situacions i esdeveniments que s’han de produir el 2020. Alguns són segurs i d’altres són estimacions.
Segur és que l’IBI pujarà a 182 municipis catalans, entre el 3% i el 5%, perquè els valors cadastrals dels habitatges i immobles d’aquests municipis pujaran en aquests percentatges, segons han sol·licitat els seus ajuntaments i ha quedat aprovat en l’Orde HAC/1257/2019 del 17 de desembre.
Entre aquests 182 municipis no hi ha Cardedeu ni Barcelona, però hi trobem els següents: Granollers, La Roca del Vallès, Les Franqueses del Vallès, Sant Celoni, Sant Pere de Vilamajor, i Vilalba Sasserra.
Segur que aquest gener entren en funcionament a l’àrea metropolitana de Barcelona les normatives contra la contaminació de l’aire, i no podran entrar-hi els vehicles que, per matrícula, no poden dur etiqueta ambiental. S’estima que hi haurà 200 càmeres lectores de matrícules.
Bastant segur és que els catalans veurem apujats els tipus de l’impost sobre la renda en la part alta dels ingressos i veurem sensiblement apujats els tipus de l’impost de successions que grava les adjudicacions d’herències.
Segurament les pensions públiques pujaran un 0,9 %, però de moment aquesta pujada s’ha aturat a l’espera de la probable investidura d’un nou president espanyol.
Creiem que tampoc aquest any veurem complert el traspàs de Rodalies que es va signar el primer de gener de 2010, ni es materialitzaran els 4.000 milions de les inversions promeses en la modernització de la xarxa catalana.
La gent jove seguirà qüestionant la credibilitat de les institucions polítiques i judicials, reivindicant actuacions contra el canvi climàtic, i sortint al carrer.
El que sí que és segur és que volem ser feliços el 2020, som-hi doncs i que tinguem un bon any!!!
Punt Vermell Gestors- Punt de Finques
Josep Maria Vilà Poca
Gestor administratiu col·legiat 3042
Administrador de finques col. 6324