Més de 700.000 professionals tindran cobertura

 

L’assegurança crea un fons de 37 milions per protegir els sanitaris que s’enfronten a l’COVID-19

 


  • Més de 100 entitats s’uneixen per assegurar mig any a metges, infermers, auxiliars, subalterns i personal d’ambulàncies
  • L’assegurança inclou un capital de 30.000 euros en cas de mort i un subsidi per hospitalització.

 

Les asseguradores uneixen les seves forces per protegir al personal sanitari que lluita per contenir el coronavirus a Espanya. Un centenar d’entitats ha aportat 37 milions d’euros per constituir un fons solidari. Amb aquests diners UNESPA subscriurà una assegurança de vida col·lectiva que cobrirà la mort per causa directa de l’COVID-19 dels que tenen cura de la salut de tots els ciutadans en l’actual crisi sanitària, així com un subsidi per als que resultin hospitalitzats.

Els professionals que comptaran amb aquesta protecció seran els metges, infermers, auxiliars d’infermeria, subalterns i personal d’ambulàncies que formen part de el Sistema Nacional de Salut i es trobin involucrats directament en la lluita contra el coronavirus. Estaran coberts tant aquells que treballen en hospitals, clíniques i ambulatoris públics, com els que ho fan en centres de el sector privat. Aquesta assegurança col·lectiva també protegirà als metges, infermers, auxiliars d’infermeria i subalterns que treballen per a residències de gent gran; ja siguin públiques o privades.

D’acord amb les estimacions realitzades, l’assegurança de vida i el subsidi per hospitalització donarà cobertura a través d’aquest instrument a més de 700.000 persones a tot el país. La indústria de l’assegurança constitueix la major pòlissa col·lectiva d’aquest tipus mai subscrita en la història d’Espanya per recolzar als que es troben a la primera línia de la lluita contra el COVID-19.

El capital assegurat en cas de defunció per causa directa de l’COVID-19 puja a 30.000 euros per persona. Els diners els rebran els hereus legals de l’assegurat. El subsidi d’hospitalització, mentrestant, comportarà el pagament de 100 euros a el dia al sanitari malalt sempre que el seu ingrés hospitalari superi els tres dies i fins a un màxim de dues setmanes. És a dir, els pagaments oscil·laran entre els 400 i els 1.400 euros per persona.

La protecció tindrà una vigència de sis mesos, a comptar de l’inici de l’estat d’alarma. És a dir, s’ha de cobrir a totes aquelles persones del col·lectiu assegurat que siguin hospitalitzades o morin a causa directa del coronavirus des del passat 14 de març fins al proper 13 de setembre de 2020, ambdós dies inclosos. La cobertura té, per tant, caràcter retroactiu.

Les més de 100 asseguradores que s’han compromès a finançar aquesta pòlissa col·lectiva reuneixen juntes una quota de mercat del 78%. Aquesta iniciativa sectorial se suma als projectes que, amb caràcter individual, han posat en marxa els diferents grups asseguradors en les últimes setmanes.

En cas que la sinistralitat sigui menor que el fons constituït, l’import sobrant es destinarà a donar suport als afectats pel coronavirus. En les properes setmanes es facilitaran més detalls sobre aquesta protecció al web d’UNESPA (www.unespa.es).

En el siguiente enlace hay un listado completo de las entidades participantes en esta iniciativa.

 

Noticia original publicada en: https://www.unespa.es/notasdeprensa/seguro-vida-y-subsidio-sanitarios-lucha-coronavirus/