El client pot escollir el taller de la seva confiança que desitgi per reparar el seu cotxe, no el que li marqui l’asseguradora. Preval, d’aquesta manera el dret a la lliure elecció de taller per part del consumidor.
Una recent sentència ha fallat a favor del gabinet jurídic de Natram (de Cetraa Madrid) en el cas d’un demandant que va dipositar el seu automòbil en les instal·lacions d’una empresa de reparació per reparar diversos desperfectes.
Però l’asseguradora contractada va comunicar al seu client que havia de portar el vehicle sinistrat a un taller concertat; va al·legar que si el demandant volia reparar el seu vehicle al taller de la seva elecció hauria d’haver contractat la cobertura de lliure elecció de taller.
La sentència deixa clar que a l’examinar-les condicions de la pòlissa no queda acreditat que estigui expressament inclosa la lliure elecció del taller. També assenyala que a causa de que la part demandada va trigar més de 2 mesos en enviar un perit per valorar els danys, no es pot imposar la reparació del vehicle al taller que ella decideixi.
El president de Natram, Aniceto Guzmán, afirma després de la sentència que és “una gran satisfacció per la patronal com a representants del sector de la reparació donar a conèixer el veredicte de la sentència a favor del demandant, ja que contemplem que la lliure elecció del taller és un dret inqüestionable que ha de prevaler en tot moment. Sens dubte, aquest aspecte és un dret inherent a l’usuari, de manera que es tracta d’una opció que no contempla cap tipus de pagament per al seu compliment “.