Des de les mesures de confinament que recollia el Reial Decret 463/2020, es va paralitzar l’activitat presencial en la majoria de les administracions públiques i, a més, va suposar un increment de l’activitat electrònica o digital en relació a molts tràmits que es necessitaven dur a terme, essent més necessari que mai disposar de certificat digital.

Tanmateix, el fet de romandre moltes administracions tancades o limitada la seva activitat presencial, ha dificultat molt poder obtenir i renovar els certificats digitals que havien estat emesos a través de la FNMT, ocasionant, en molts casos, que els certificats digitals caduquessin. Per això, el Col·legi et recorda que disposem del servei de Certificats Digitals, amb el qual et facilitem tot el procés.

Dificultats per a la tramitació no presencial durant la Covid-19 a través de la FNMT
Pel que fa a la FNMT, el problema afecta a persones físiques, jurídiques i a entitats sense personalitat jurídica que tinguin el certificat caducat des de l’entrada en vigor del Reial Decret o que es trobi proper a caducar-se. Però també per a qui necessiti tramitar un nou certificat, perquè abans no en disposés. La dificultat rau en el fet que la tramitació dels certificats digitals a través de la FNMT requereix ser presencial per part del propi titular o dels seus representants legals o voluntaris a les oficines de l’administració tributària o correus, situació que avui dia és una tasca difícil o gairebé impossible. A més, en concret dels certificats d’entitats sense personalitat jurídica, no admeten renovació.

Per aquest motiu, destaquem el nostre servei de Certificats Digitals:

  • Tramitació sense desplaçaments, totalment telemàtica.
  • Màxima durabilitat. Els certificats digitals de representant davant les administracions públiques es poden renovar fins a 2 vegades (durada total de 6 anys).
  • Innovació tecnològica i seguretat. Els certificats digitals estan centralitzats al núvol, perquè es mantinguin sempre fora de perill i disponibles.
  • Honoraris legítims i transparents que es renoven anualment, molt econòmics.
  • Suport tècnic per la seva instal.lació.
  • Atenció personalitzada per part del gestor.

Des de Punt Vermell Gestors apostem per les noves tecnologies i el nostre Departament de Certificats Digitals t’acompanyarà i et donarà suport en aquest procés de transformació digital.