El proper 4 d’abril comença el període per presentar la Declaració de la Renda 2017, segons fixa el calendari de la renda. Des del passat 15 de març, els contribuents poden consultar les seves dades en l’aplicació que ha posat en marxa Hisenda. No obstant això, l’Associació Professional d’Experts Comptables i Tributaris d’Espanya (AECE) ha recomanat als contribuents que vagin a realitzar la declaració de la renda a través d’aquesta eina que comprovin totes les dades fiscals que l’aplicació mòbil els mostra a la recerca de possibles errors i que no es conformin només amb els que Hisenda els mostra.

Malgrat que els assessors fiscals han reconegut l’esforç de l’Agència Tributària per facilitar el tràmit de presentar la declaració enguany via ‘app’, que podran fer servir 4,85 milions d’contribuents, també han alertat que fer-la “amb un sol clic” , tal com promet Hisenda, podria comportar errors en el resultat.
Segons indica AECE, la proposta de declaració mostrada al mòbil, a la qual es pot accedir des del passat 15 de març, es realitza amb les dades disponibles aportats per tercers, com les empreses on treballa el contribuent, les entitats financeres en què tingui comptes bancaris o l’organisme que li concedeix alguna subvenció, dades que podrien contenir algun error.
A més, el president de l’associació, Joan Carles Berrocal, ha assenyalat que les cotitzacions als col·legis d’orfes, les quotes satisfetes de col·legis professionals obligatoris o les quotes sindicals no apareixen ni en la informació fiscal ni en l’esborrany, imports que són deduïbles dels rendiments del treball. Altres de les dades del contribuent desconeguts per l’Agència Tributària són l’estat civil, naixement o adopció de fills o el dret de deducció per ascendents, que només poden aportar els afectats.